COCREATIE

COCREATIE

Er is een revolutie gaande. Terwijl de vorige eeuw nog beheerst werd door wat wij het machtsparadigma noemen, kenmerkt de huidige tijdsgeest zich door een groeiend besef dat we samen meer kunnen dan alleen, dat vele handen licht werk maken, dat delen leidt tot betere oplossingen, betere ervaringen en uiteindelijk tot een betere wereld. Dit als centrale drijfveer zorgt er niet alleen voor dat grote concerns steeds vaker onder vuur liggen vanwege hun éénzijdige focus op winstgroei, maar ligt ook aan de basis van een nieuw paradigma: het cocreatieparadigma, dat zich kenmerkt door harmonie, openheid en eerlijkheid.

GELIJKWAARDIGE SAMENWERKING

We spreken van complete cocreatie als er sprake is van consequente, open en gelijkwaardige samenwerking met alle relevante partijen, waaronder ook eindgebruikers, die resulteert in de implementatie van een waardevolle oplossing.

EEN ORGANISATIEPRINCIPE

Anders dan design thinking, lean, agile of UX-design is complete cocreatie geen procesformule, noch een tool. Complete cocreatie is een organisatieprincipe: een organisatie-brede manier van denken en doen. De organisatie kiest wat wanneer plaatsvindt en met welke middelen; met wie dat gebeurt, bepaalt of het complete cocreatie is. Sommige betrokken partijen zullen continu een belangrijke rol spelen in het cocreatieproces, andere zullen alleen op cruciale momenten aanhaken. Spelen eindgebruikers geen actieve rol, dan is er geen sprake van complete cocreatie.

ALLES OVER COCREATIE EN ONS TEAM

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA